Mjölby kommun
En glad kille som har en penna bakom örat.

KUNGSHÖGASKOLAN

Välkommen till Kungshögaskolan

På Kungshögaskolan vill vi att du blir väl förberedd för vidare studier och arbetslivet. Som elev ska du ha möjlighet att utvecklas så långt som möjlig i dina ämneskunskaper och växa som person. Skolan är en mötesplats där eleverna får användning av sina olika bakgrunder, livserfarenheter och kunskaper. Vi lär av varandra!

Kunskap i fokus

Kunskapen är i fokus, men den utvecklas genom du provar dina tankar och idéer tillsammans med lärare och vänner. Du som elev har möjlighet att välja ett antal kurser, för att forma din utbildning efter vad som intresserar dig!

Trygghet och trivsel

En förutsättning för att lyckas med sina gymnasiestudier är att du känner dig trygg och att du som elev blir sedd. Det är något som vi ständigt jobbar med. Eleverna ger skolans trygghet och trivsel högt betyg i elevenkäten.

Internationalisering

Vi är en skola som jobbar med internationalisering både teoretiskt i klassrummen men också genom att resa till andra länder på studiebesök, i projekt eller praktik. Tidigare elever har bland annat rest till Belgien, Tyskland, Slovakien, Spanien och Bosnien.

Om skolan

Kungshögaskolan har cirka 400 elever och runt 55 anställda. På skolan finns barn- och fritidsprogrammet (BF), ekonomiprogrammet (EK), naturvetenskapsprogrammet (NA), samhällsvetenskapsprogrammet (SA), introduktionsprogrammen (IM), teknikprogrammet (TE), vård- och omsorgsprogrammet (VO) samt el- och energiprogrammet inriktning dator- och kommunikationsteknik.

Informationshäfte - Kungshögaskolans ABC Pdf, 504 kB.