Mjölby kommun
En glad kille som har en penna bakom örat.

KUNGSHÖGASKOLAN

Välkommen till Kungshögaskolan

På Kungshögaskolan vill vi att våra elever blir väl förberedda för vidare studier eller arbetslivet. Som elev ska du ha möjlighet att utvecklas så långt som möjlig i dina ämneskunskaper och växa som person. Skolan är en mötesplats där eleverna får användning av sina olika bakgrunder, livserfarenheter och kunskaper. Här finns outtömliga möjligheter att lära av varandra!

Studentavslutning läsåret 2021/2022

I år planerar vi för en traditionell studentavslutning den 10 juni. Några hålltider för dagen är:

  • 10.30 avslutningsceremoni i Mjölby kyrka för blivande studenter på Dacke- och Kungshögaskoan.
  • 11.30 parad tillsammans med Mjölby ungdomsmusikkår från Stora torget till skolorna.
  • 13.00 utspring för studenter på Dackeskolan
  • 14.00 utspring för studenter på Kungshögaskolan

Kunskap i fokus

Kunskapen är i fokus, men den utvecklas genom du provar dina tankar och idéer tillsammans med lärare och kamrater. Du som elev har möjlighet att välja ett antal kurser, för att forma din utbildning efter vad som intresserar dig!

Trygghet och trivsel

En förutsättning för att lyckas med sina gymnasiestudier är att man känner sig trygg och att man som elev blir sedd. Det är något som vi ständigt jobbar med. Eleverna ger skolans trygghet och trivsel högt betyg i elevenkäten.

Internationalisering

Vi är en skola som jobbar med internationalisering både teoretiskt i klassrummen men också genom att resa till andra länder på studiebesök, i projekt eller praktik. Tidigare elever har bland annat rest till Belgien, Tyskland, Slovakien, Spanien och Bosnien.

Om skolan

Kungshögaskolan ingår i Mjölby gymnasium och har cirka 400 elever och runt 55 anställda. På skolan finns barn- och fritidsprogrammet (BF), ekonomiprogrammet (EK), naturvetenskapsprogrammet (NA), samhällsvetenskapsprogrammet (SA), introduktionsprogrammen (IM), teknikprogrammet (TE), vård- och omsorgsprogrammet (VO) samt el- och energiprogrammet inriktning dator- och kommunikationsteknik.

För skolans ledning finns två rektorer. Lärarna är organiserade i arbetslag kring programmen. På expeditionen finns en skoladministratör. Skolans elevhälsopersonal består av specialpedagog, speciallärare, skolpsykolog, kurator och skolsköterska. Övrig personal till stöd för utbildningen är studie- och yrkesvägledare, skolbibliotekarie, skolrestaurangspersonal, cafépersonal och vaktmästare. Här kan du ladda ner ett informationshäfte om Kungshögaskolans ABC Pdf, 504 kB.