Sommarjobb inom vård och omsorg
Starta din karriär hos oss! Omsorgs- och socialförvaltningen söker nu cirka 350 vikarier till våra olika verksamheter inför sommaren 2024. Vi söker dig som är engagerad, lyhörd, ansvarsfull och empatisk. Du gillar mötet med andra människor och samarbetar gärna med andra. Du behöver vara 18 år men uppåt finns ingen begränsning.
Semesterperioder och extra ersättning
Semesterperioderna är under sommaren förlagda under månaderna juni, juli och augusti. De flesta arbetsplatser använder sig av perioderna vecka 25-28 och vecka 29-32. För den vikarie som väljer att arbeta minst 80% under 8 sammanhängande veckor utgår en villkorsstyrd ersättning på 7000 kronor utöver lönen.
Vad vill du jobba med och var vill du jobba? Vi har flera verksamhetsområden som du kan välja på! Nedan kan du läsa mer om varje område.
Gör vårt quiz
Hur vet man egentligen att man passar att jobba med människor? Och då specifikt inom vård och omsorg?
I vårt quiz kan du testa dina förkunskaper och se om du är en omsorgsstjärna!
Omsorgsarbetet
Omsorgsarbetet är ett omväxlande, roligt och spännande jobb. Där du ger stöd och hjälp till människor i sin vardag.
Din arbetsdag är fylld med arbetsuppgifter där du hjälper till med personlig hygien, att klä sig, medicinhantering, matlagning, städ, tvätt, rehabiliteringsträning och kontakt med anhöriga. Det innebär även att skapa livsglädje, motivation och inspiration för våra kunder genom till exempel promenader, social tid och andra aktiviteter.
Arbetet genomförs ibland tillsammans med dina kollegor och ibland ensam. Du kommer att jobba enligt ett schema med dag, kväll, och helgarbete eller natt och helgarbete.
Våra verksamhetsområden
Hemtjänst
Inom hemtjänsten arbetar du i kundens hem och arbetstempot kan vara högt. Du arbetar framför allt självständigt men vissa arbetsmoment utförs tillsammans med dina kollegor. Du utgår från din enhet och förflyttar dig med cykel eller bil mellan olika kunder. Du får hjälp och stöd via en mobil lösning som beskriver vilka insatser som ska utföras när hos kunden.
Socialpsykiatrin
Socialpsykiatrin är en verksamhet som har boendestöd, boende och daglig sysselsättning för personer med psykisk ohälsa. Arbetet innebär att ge stöd och service till individen för att klara sin dagliga livsföring, vara delaktig i samhällslivet och uppnå så hög grad av självständighet som möjligt. I arbetet förekommer ofta samverkan med andra verksamheter inom och utanför kommunen för att möta de behov som individen har.
Korttidsboende/rehabilitering
Korttidsboende är en form av vårdboende för en begränsad tid. Personen kan behöva extra hjälp och stöttning efter sjukhusvistelse, avlastning för anhöriga, rehabilitering i form av mediciniska och/eller fysiska åtgärder som träning, att klara sig själv hemma eller i väntan på en permanent plats på ett vårdboende. Här förekommer också vård i livets slutskede.
Arbetet på korttidsenheten ställer höga krav på självständighet och arbetskapacitet, då det är en hög omsättning av nya hyresgäster.
Gruppboende, korttidsboende och daglig verksamhet - funktionsnedsatta
Arbetet innebär stöd och service till personer med funktionsnedsättning och att genom pedagogiskt motivationsarbete bidra till att varje individ uppnår ökad självständighet och mer inflytande över sin vardag. Du stödjer och assisterar individen i det dagliga livet utifrån dennes behov och förmåga både i boendet, vid sysselsättning samt kultur och fritidsaktiviteter. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad, självständig och har en förmåga att arbeta pedagogiskt. Framgång i arbetet bygger på att du är duktig på att skapa och bibehålla goda relationer och att du är ansvarstagande. Du bör ha en personlig mognad och inre trygghet.
Vårdboende - äldreomsorg
Inom vårdboende arbetar du med att skapa en meningsfull vardag för kunden som i många fall behöver hjälp och stöd med det mesta i sin vardag. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel, kreativ och lyhörd. Din samarbetsförmåga i teamet är viktig för att skapa en god arbetsmiljö samt bidra till att arbetet fungerar.
Snabba frågor och svar
Till vilka områden söker ni sommarvikarier?
Det finns flera olika verksamhetsområden där vi behöver vikarier.
- Hemtjänst
- Socialpsykiatrin
- Korttidsboende/rehabilitering
- Gruppboende och korttidsboende LSS
- Vårdboende äldreomsorg
Vilka söker ni?
Vi söker vikarier i olika åldrar med ingen, lite eller mycket erfarenhet av vård och omsorg. Du kanske är pensionär och vill jobba några timmar i månaden?!
Vilken anställning får jag?
Du har möjlighet att välja om du vill arbeta enligt en månadsanställning eller som timvikarie. Du kan också önska i vilken omfattning du kan arbeta hos oss, alltså hur många veckor och timmar du kan arbeta.
Vad krävs av mig som söker?
För att jobba hos oss måste du ha fyllt 18 år innan du påbörjar din anställning samt kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
Vad får jag för introduktion?
I Mjölby kommun använder vi olika digitala utbildningsplattformar i vår introduktion. Det är ofta korta kurser som handlar om hur det är att vara vikarie i Mjölby kommun, hur man gör när man behöver sjukskriva sig, vem man kan vända sig till om man tappat bort lösenord, vilka arbetstidsregler som gäller, vilka försäkringar man har, hur lönesystemet fungerar, vad sekretess innebär och mycket mer.
Samtidigt så har du en mentor som handleder dig i det dagliga och finns där i början till dess du lärt dig olika moment.
Vi anpassar även introduktionen efter dina behov.
Vilka digitala hjälpmedel finns det?
I Mjölby kommun använder vi olika digitala utbildningsplattformar i vår introduktion. Vissa utbildningar är bara digitala. Vissa är dels digitala, dels praktiska. Utbildningarna kan till exempel handla om:
- förflyttningsteknik
- läkemedelsdelegering
- dokumentation
- utbildning i bemötande både av omsorgstagare och anhöriga
- demens
- åldrande
- lågaffektivt bemötande och så vidare.
Får jag friskvårdsbidrag?
Som medarbetare som arbetar heltid får man 2 500kronor per år i friskvårdsbidrag. Vikarier får friskvårdsbidrag i efterhand och hur mycket det är beror på hur mycket du arbetat under tiden du var vikarie.
Hur snabbt kan jag förvänta mig att få svar eller återkoppling?
Vi arbetar löpande med att rekrytera in medarbetare under hela ansökningstiden. För oss är det viktigt att återkoppla till dig så fort som möjligt och vi kontaktar dig via den e-postadress och det telefonnummer som du skrivit i din ansökan. Så var gärna uppmärksam på e-postmeddelanden eller samtal från oss. Kolla även i skräpposten i din mejl!
Undrar du över hur det går i rekryteringsprocessen, hittar du kontaktuppgifter nedan.
Hur och när får jag besked?
Vårt mål är att du ska få återkoppling på din ansökan inom en månad. Rekryteringsprocessen för sommarvikariat inom omsorgs- och socialförvaltningen är omfattande och pågår under en längre tid. Detta kan påverka tiden innan du får återkoppling.
Undrar du över hur det går i rekryteringsprocessen, hittar du kontaktuppgifter nedan.
Vi samarbetar med Offentliga Jobb.
Du kan välja om du vill skapa ett konto hos Offentliga Jobb, då kan du sedan logga in och uppdatera uppgifterna i CV och personligt brev. Alternativet är att söka utan konto och då måste du bifoga CV och personligt brev i din ansökan men det går inte att gå in och ändra i det du bifogat. Du som söker måste ha fyllt 18 år.
Fler lediga tjänster
Vi har även flera andra jobbannonser ute. Det kan vara tillsvidareanställningar som undersköterskor, vårdbiträden, kockar, lokalvårdare, måltidsbiträden, barnskötare, förskollärare, fritidspedagoger och lärare.
Kontakt
Emmy Weideborg, rekryterare
E-post: emmy.weideborg@mjolby.se
Telefon: 010-234 58 59
Christina Johansson, personalsekreterare
Telefon: 010-234 51 29
E-post: christina.johansson@mjolby.se
Elisabeth Svensson, enhetschef Enheten för Bemanning och välfärdsteknik
Telefon: 010 - 234 51 26
E-post: elisabeth.svensson@mjolby.se