Mjölby kommun
Glada elever.

UTBILDNING & BARNOMSORG

Gymnasium

Välkommen till Mjölby gymnasium och våra gymnasieskolor Kungshögaskolan och Dackeskolan! Hos oss finns utrymme att både upptäcka och uppnå nya mål i livet. Oavsett om du vill börja jobba direkt efter gymnasiet eller fortsätta plugga finns det många spännande utbildningar att välja mellan.

Ung tjej med hästsvans som ser glad ut och håller ett verktyg över axeln

Vårt gemensamma mål är att ditt val ska kännas rätt genom hela gymnasietiden och efter avslutad utbildning. Vi erbjuder en trygg studiemiljö med engagerade lärare, moderna lokaler och utrustning och ett aktivt samarbete med näringslivet. Vi har en hög måluppfyllelse, det vill säga en stor andel elever som fullgör sin examen hos oss.

På våra programsidor hittar du information och filmer om våra program. Information om respektive skola och dina studier hittar du längre ned på sidan.

Ansöka till gymnasiet

Om du saknar betyg från grundskolan som krävs för att komma in på ett nationellt program kan du söka ett Introduktionsprogram. För mer information om olika introduktionsprogram och behörighet samt om ansökan ta kontakt med studie- och yrkesvägledare på din grundskola.

Programinriktat val: Den här utbildningen är kopplad till ett nationellt program. När du har uppnått behörighet kan du bli antagen till programmet.

Individuellt alternativ: Din studieplan utformas efter dina behov. Du kan läsa ämnen från grundskolan eller gymnasiet. Du kan också göra andra studier eller aktiviteter som är bra för din utveckling.

Språkintroduktion: Utbildningen riktar sig till dig som är nybörjare i det svenska språket. Utbildningen förbereder dig för studier på ett nationellt program eller annat introduktionsprogram.

Yrkesintroduktion: Här får du en yrkesinriktad utbildning som underlättar att etablera dig på arbetsmarknaden eller som leder till studier på ett yrkesprogram. Det kan ingå arbetsplatsförlagd utbildning eller praktik.

Kontakt

Utbildningsförvaltningen

Medborgarservice, telefon: 010-234 50 00

utbildning@mjolby.se

 

Mjölby gymnasium på Facebook Länk till annan webbplats.

Öppet hus och informationskväll 24 januari

Under öppet hus får du möjlighet att besöka våra program. Under kvällen får du träffa lärare och elever och veta mer om de program som just du är intresserad av. Du får också se våra klassrum och salar.

Datum: Tisdag 24 januari
Tid: 17.30-19.30
Plats: Dackeskolan och Kungshögaskolan