Mjölby kommun
En kvinna arbetar förnöjt i sin trädgård.

BYGGA, BO & MILJÖ

Bygga nytt, ändra eller riva

För att vi tillsammans ska bygga en så bra och hållbar stad som möjligt är det viktigt att vi har en gemensam syn på hur och var vi bygger. Vanligtvis krävs ett bygglov för att få bygga men det finns några fall där man får bygga utan bygglov. I de flesta fall krävs dock att man gör en anmälan till kommunen. Använd vår e-tjänst för bygglov.


Vi har fortfarande ett ansträngt läge vad gäller tillgång till bygglovshandläggare, men nu utökar vi ändå telefontiderna med två eftermiddagstider i veckan. Fortfarande är både handläggningstiden och svarstiden för frågor något längre. Telefontiderna är tisdagar och torsdagar mellan klockan 8 och 9 samt tisdagar och torsdagar mellan klockan 13 och 14. Vi rekomenderar fortsatt att du i första hand mejlar in dina frågor till byggnadskontoret@mjolby.se Du kan också lämna ett meddelande till växeltelefonisten (010-234 5000) så kommer en handläggare återkomma till er så snart det är möjligt.

För snabbare hantering av ditt ärende/mailfråga, ange: Fastighetsbeteckning, ditt namn och adress, samt telefonnummer och din fråga.


Det finns mer information om bygglov här på vår hemsida