Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Bild på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Meny

Flicka som sitter i skolbänken och funderar

Barn & utbildning

I Mjölby kommun strävar vi ständigt efter hög kvalitet i förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Vår ambition är en modern pedagogik där var och en blir sedd och hörd och där verksamheten passar individens behov.

 • Ingen gratis sommarlovsbiljett 2019


  Sommaren 2018 erbjöds barn och ungdomar att åka gratis med kollektivtrafiken. I år kommer det inte finnas någon gratis sommarlovsbiljett med Östgötatrafiken. 

  Publicerad: 7 maj 2019
 • Student 2019 på Dackeskolan


  Här finns tider för utspring och andra aktiviteter för eleverna på Dackeskolan . Aktiviteterna innan utspringet är för elever och personal. Vid utspringet är släkt och vänner välkomna att delta.

  Publicerad: 16 april 2019
 • Student 2019 på Kungshögaskolan


  Här är tider för utspring och andra aktiviteter för eleverna på Kungshögaskolan. Aktiviteterna innan utspringet är för elever och personal. Vid själva utspringet är släkt och vänner välkomna att delta...

  Publicerad: 16 april 2019
 • Nu gör vi inkomstjämförelse


  Avgiften för plats i förskola och fritidshem är kopplad till hushållets inkomster. För att se till att alla har betalat rätt avgift görs nu en inkomsjämförelse för de som har betalat för barnomsorg el...

  Publicerad: 14 mars 2019
 • Läs Lev och lär!


  Nu har det kommit ett nytt nummer av magasinet Lev och lär. Den här gången är det fritidshem som är i fokus.

  Publicerad: 7 januari 2019

 

Lämna in klagomål och synpunkter - så här gör du!

Har du synpunkter på hur kommunen hanterar ett ärende i ditt barns skola, idéer om hur fritidshemmens verksamhet kan bli bättre, eller vill du framföra ett klagomål gällande en förskola? Kommunen har en gemensam synpunkts- och klagomålshantering där du kan skriva in ditt ärende. Länk till ett webbformuläret finns nedan. Ärendet kan gälla något som berör utbildingnämndens verksamhetsområde, eller något som ligger inom något av kommunens andra ansvarsområden.

Synpunkter och felanmälan

Information om skolfastigheter

Nu finns det information om skollokaler här på webben. Under fliken Skolfastigheter kan du läsa om nya förskolor och skolbyggnader, och om andra pågående lokalprojekt inom utbildningsnämndens verksamheter. 

Student, nyutexad eller bara sugen på att byta jobb?

Mjölby kommun rekryterar ständigt ny personal till våra förskolor, skolor och fritidshem. Information om hur du gör för att arbeta som vikarie, eller vad vi kan erbjuda studenter och nyutexaminerade lärare finns under fliken i Student eller nyutexaminerad .

Kontakt

Utbildningsförvaltningen

utbildning@mjolby.se


Utbildningschef

Christer Lordh
Telefon: 0142-851 46

christer.lordh@mjolby.se

 

Verksamhetschef för förskola och grundskola

Karl-Johan Sjödin
Telefon: 0142-857 00

karl-johan.sjodin@mjolby.se