Mat och lunch på våra gymnasium
Måltiderna på våra gymnasium ska vara goda, näringsriktiga och varierande. Vi arbetar för en hållbar utveckling genom att säsongsanpassa råvaror, ställa miljökrav vid upphandling och arbetar aktivt för att minska matsvinnet.
Mat på Mjölby gymnasium
När vi serverar kött eller kyckling väljer vi alltid svenskt. Vid upphandling ställer vi djurskyddskrav som tillexempel att grisar inte fått svansarna rutinmässigt kuperade eller att djuren bara ska få antibiotika efter ordination av veterinär.
Våra grönsaker, potatis och ägg levereras av en lokal grossist. Det innebär att vi kan servera lokalproducerade grönsaker, potatis och ägg när tillgång finns. När tillgång finns kommer morötterna från Skaftesgärde i Fågelsta och vitkålen från Lagmansberga utanför Skänninge.
Elever som av medicinska skäl behöver specialkost får det. Vid behov av specialkost av andra skäl erbjuds vegetarisk mat och salladsbuffé. Här hittar du blanketten som fylls i och lämnas till köket på din skola. Pdf, 290 kB, öppnas i nytt fönster.
Du kan läsa mer om hur vi arbetar med mat, både ur ett hållbarhetsperspektiv och näringsmässigt, i vår kost- och måltidspolicy som antagits av Kommunfullmäktige.
Mjölby kommuns kost- och måltidspolicy Länk till annan webbplats.
Har du frågor eller funderingar om maten kan du vända dig till någon av personerna nedan.

Kontakt
Måltids- och lokalvårdschef
Marie-Louise Nydahl
Telefon: 010-234 58 77
Driftchef för Måltids- och lokalvårdsavdelningen område 2
(Kungshögaskolan, Dackeskolans storkök, Egebyskolan, Ryttarhagens förskola och Tunets förskola)
Klaus Rinnegård
Telefon: 010-234 62 33
Måltids- och lokalvårdsutvecklare
Camilla Svedberg Grill
Telefon: 010-234 55 80
Senast publicerad