Smaklabbet är en helt ny plats där mat möter innovation. Under sommaren 2025 bjuder vi in dig att upptäcka nya smaker, möta företagen bakom framtidens mat och bli en del av utvecklingen. Det är gratis, öppet för alla och fullt av inspiration för både stora och små.
Smaklabbet är en ny och tillfällig arena där du som besökare får upptäcka, smaka och påverka framtidens hållbara mat. Här möts konsumenter, forskare och företag i ett gemensamt utforskande av innovation och hållbarhet inom mat. Projektet drivs av Mjölby kommun i samarbete med Region Östergötland och Agtech Sweden, med finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF).
Under veckorna som Smaklabbet har öppet kommer flera olika föreläsare för att inspirera. Hittills är följande föreläsare bokade:
Föreläsningarna är gratis, men med begränsat antal platser.
För att skapa en hållbar framtid är våra matval avgörande. Smaklabbet gör det möjligt att:
Platsen lockar varje år över 250 000 besökare och ligger strategiskt vid E4:an. Smaklabbet byggs upp mitt i centrum – nära, tillgängligt och med lokal förankring.
Är du ett litet eller medelstort livsmedelsföretag med en ny idé eller produkt? Då kan du ansöka om att delta kostnadsfritt i Smaklabbet. Här får du möjlighet att:
Läs mer och anmäl ditt intresse via länken:
Smaklabbet välkomnar alla – konsumenter, företagare och forskare – att delta och bidra. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev Länk till annan webbplats. för nyheter och uppdateringar om kommande aktiviteter.
Tillsammans skapar vi framtidens mat. Välkommen till Smaklabbet!
Läs mer om Smaklabbet: Smaklabbet öppnar – fyra veckor med smak, innovation och hållbar mat i Väderstad
Kim Brax, projektledare Smaklabbet
Telefon: 010-234 58 57
kim.brax@mjolby.se