Till innehållet
Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Bild på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
En kvinna arbetar förnöjt i sin trädgård

BYGGA, BO & MILJÖ

Bygga, bo och miljö

Det byggs som aldrig förr i Mjölby kommun. Invånarantalet ökar kraftigt liksom antalet nya jobb. Och återigen har kommunen blivit rankad som länets tredje bästa kommun att bo i efter storstadskommunerna Linköpng och Norrköping. Här kan du ta del av både landsbygdens och stadens fördelar, du behöver inte välja. Välkommen hem!

 • Dags att läsa av vattenmätaren


  Nu har de hushåll som har kommunalt vatten med egen vattenmätare fått ett kort för självavläsning. Det innebär att man ska läsa av och rapportera sin vattenmätarställning senast 31 oktober 2019.

  Publicerad: 14 oktober 2019
 • Facklan vid Mjölkulla reningsverk


  Har ni vägarna förbi Mjölkulla reningsverk de närmsta dagarna kommer ni kanske se att det brinner en hel del i facklan. Det är absolut inget farligt och allt är som det ska.

  Publicerad: 14 oktober 2019
 • Ombyggnation av det biologiska reningssteget vid Mjölkulla


  De nya cisternerna är nu i drift och ombyggnationen av det gamla biologiska reningssteget har påbörjats. Bassängerna ska tömmas och rengöras, det medför risk för lukt under de närmaste veckorna.

  Publicerad: 24 september 2019
 • Nu öppnar återbrukscontainern igen!


  Från och med måndagen den 23 oktober kan du återigen lämna prylar för återbruk i vår container på Hulje‑återvinningscentral.

  Publicerad: 20 september 2019
 • Nu delar vi ut Gröna påsar


  Varje höst får du, som har sophämtning med sidlastare, tre rullar med Gröna påsen. I år delar vi ut dessa mellan den 23 september och den 4 oktober.

  Publicerad: 18 september 2019
 • Sök bygglov med vår nyaste e-tjänst!


  Nu är det ännu smidigare att söka bygglov. När du ska bygga nytt, bygga om, bygga till, riva eller göra en markförändring som kräver bygglov är du välkommen att använda vår nya e-tjänst.

  Publicerad: 16 september 2019