Pågående bostadsprojekt

Här presenterar vi aktuella nybyggnationer.

Familj utanför sin villa.


Är du mer intresserad av att bygga eget hus så har vi en särskild sida för villatomter. Villatomter

Områden med nybyggnation

Svartå strand i Mjölby

Det nyaste bostadsområdet i Mjölby ligger mitt i staden, alldeles intill Svartån, och heter just Svartå strand. Här finns vackra lummiga promenadstråk längs med ån och hit söker sig många mjölbybor för att motionera eller bara insupa atmosfären och lugnet. Från Svartå strand är det bara några få minuters promenad till pendeln och stadens centrum. Hittills är 200 lägenheter uppförda, både hyres- och bostadsrätter.

I november börjar HP Boendeutveckling AB och UBABs bygga 39 nya bostadsrätter. Det blir det fjärde huset som företaget bygger på området. Huset byggs i två delar och blir 9 respektive 8 våningar högt. Lägenheterna omfattar 1-3 rum och kök och stor inglasad balkong. Planerad inflyttning är hösten 2021. Försäljning pågår.

HP Boendeutveckling AB och UBABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2017 arrangerade kommunen en markanvisningstävling för ett område på Svartå strand som heter södra Björkudden. Tävlingen vanns av Göta Stenhus AB. Produktionen är uppdelad i tre etapper. Etapp 1 med 14 lägenheter färdigställs hösten 2020. Etapp 2 som omfattar 20 lägenheter är påbörjad och färdigställs under hösten 2021 eller våren 2022. Etapp 3 färdigställs 2023. Alla tre etapperna har lägenheter i olika storlekar; 2:or, 3:or och 5:or.

Göta förvaltning ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sjunnings fält i Mjölby

I östra delen av Mjölby intill ett befintligt villaområde och ett naturområde med tallskog ligger Sjunnings fält. Här har HSB Östergötland snart färdigställt 36 par- och radhus i bostadsrätts form. Inflyttning beräknas ske december 2020. Husen blir 110 kvadratmeter stora i två våningar. Varje hus får tillgång till carport och förråd på den egna tomten. Försäljning avslutad.

HSB Östergötlandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vifolka trygghetsboende i Mantorp

Bostadsbolaget i Mjölby AB AB har snart färdigställt ett trygghetsboende med 28 lägenheter i Mantorp intill Vifolkagården. Den nya byggnaden i två plan ligger mellan Vifolkagården och riksvägen med en grönyta mellan hus och väg. Lägenheterna består av ettor, tvåor och treor, från ca 45 kvadratmeter till 67 kvadratmeter. Samtliga lägenheter får inglasad balkong och god tillgänglighet med hiss. Det finns också generösa gemensamhetslokaler. Inflyttning är beräknad till december 2020.

Observera att det är separat kö till trygghetsboendet. Om du vill ställa dig i kön gör du det på deras hemsid eller besöker Bobutiken på Burensköldsvägen 6 i Mjölby så hjälper de dig.

Bostadsbolaget i Mjölby ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Södra Rydja i Mantorp

Östgötahus planerar att uppföra villor, kedjehus och radhus i ett nytt bostadsområde i södra Rydja i populära Mantorp. I närheten finns både pendeln, barnomsorg och fina naturområden. Fullt utbyggt kommer området att bestå av närmare ett 100-tal bostäder. Byggstart kommer att ske etappvis med början år 2020. Etapp 1 omfattar 19 kedjehus, beräknad inflyttning 2021. Försäljning pågår.

Östgötahuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Planering för nybyggnation

Efterfrågan på bostad och villatomt i kommunen är stor och det pågår därför flera planarbeten för nya bostadsområden.

Planering för nybyggnation

Vår film: Här kan du leva det goda livet!

I Mjölby kommun kan vi erbjuda en aktiv vardag, där det världsvana möter det hemkära. Här kan du leva det goda livet. Välkommen till Mjölby kommun!