Bibliotek

I kommunen finns fyra folkbibliotek som är belägna i Mjölby, Mantorp, Skänninge och Väderstad.

Vill du söka böcker, reservera, låna om, hitta kontaktuppgifter, se öppettider eller något annat hittar du det på götabibliotekens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Götabiblioteken är ett samarbete mellan Regionbibliotek Östergötland, de tretton östgötakommunerna samt Tranås kommun. Samarbetet innebär bland annat en gemensam bibliotekskatalog och en gemensam webb.

Besöksadresser

Mjölby bibliotek

Besöksadress: Burensköldsvägen 13

Mantorps bibliotek

Besöksadress: Häradsvägen 9

Skänninge bibliotek

Besöksadress: Vadstenagatan 2

Väderstads bibliotek

Besöksadress: Folkungasalen

Lättare att läsa

Har du svårt att läsa vanliga tryckta böcker och tidningar? Biblioteket har många hjälpmedel för dig som har svårt att läsa.

En bok kan läsas på många olika sätt. Du kan till exempel lyssna på talböcker, läsa lättlästa böcker eller låna med stor stil.

Du som har svårt att läsa kan ladda ner talböcker själv till din dator, surfplatta eller smartphone. Det finns över 100 000 talböcker att välja bland; barnböcker, ungdomsböcker, romaner och faktaböcker.

På biblioteken finns en ”Äppelhylla” där du kan hitta böcker med teckenstöd, punktskriftsböcker och böcker som man kan känna med fingrarna.

På biblioteket i Mjölby finns också en ”Språkpillerhylla”. Språkpiller är bilderböcker anpassade för barn som behöver stöd i sin språkutveckling, men de passar naturligtvis för alla barn.

Välkommen till ditt bibliotek så berättar vi mer!

Huvudbiblioteket i Mjölby, telefonnummer: 0142-851 00

Biblioteket i Skänninge, telefonnummer: 0142-856 38

Biblioteket i Mantorp telefonnummer: 0142-856 46

Biblioteket i Väderstad telefonnummer: 0142-856 47