Naturguidningar 2021

Ta med familjen, arbetskamraterna, vännerna eller skolklassen på en guidad tur i Mjölby kommun. Kanske vill ni uppleva naturen utmed Svartåns slingrande lopp, lära er mer om kalkkärr eller lära er känna igen olika matsvampar?

Varje år arrangerar vi naturguidningar inom kommunen. År 2021 är friluftslivets år och går under parollen Luften är fri. Information upplägget för året hittar du i programmet Östergötlands natur- och kulturguidningar. Programmet är gratis och finns till exempel på Medborgarservice i Mjölby. Du kan även ta del av programmet digitalt.

Inför årets guidesäsong har Länsstyrelsen i Östergötland lanserat en hemsida. Där finns mycket bra information och ett kalendarium som fylls på med guidningar efter hand. Länk till sidan hittar du nedan.

Alla guidningar som miljönämnden arrangerar i Mjölby, Boxholm och Ödeshögs kommuner har föranmälan på grund av eventuella pandemirestriktioner.

Östergötlands natur- och kulturguidningar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Program för Östergötlands natur- och kulturguidningar 2021 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information om årets guidningar hittar du hos Länsstyrelsen.

Länsstyrelsen i Östergötland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Naturområden och naturreservat Öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Miljökontoret

Telefon: 010-234 50 00
miljo@mjolby.se

 

Mjölby, Boxholm och Ödeshögs kommuner samverkar i en gemensam miljönämnd och ett gemensamt miljökontor. Miljökontoret är placerat i Mjölby och där hanteras alla frågor inom miljö- och hälsoskyddsområdet.