Mjölby kommun

Må bra ute - tema för november

Friluftsliv får oss att må bra. Det vittnar forskningen om och nog har väl du känt en känsla av välmående och tillfredställelse efter en stund i naturen?

Friluftslivets inverkan på hälsa

Under friluftslivets år är friluftslivets inverkan på hälsa en av de viktigaste bitarna att lyfta fram. I november är temat må bra ute, då vi lyfter detta extra mycket och vi vill därför fokusera på de effekter och hälsofördelar som finns med att vistas i naturen.

Forskning har visat att naturen minskar risken för diabetes typ 2, hjärt-kärlsjukdomar, för tidig död, stress och högt blodtryck. Personer som tillbringar cirka två timmar i veckan i naturen rapporterar/upplever god hälsa och psykiskt välbefinnande i högre grad än de som inte besöker naturen alls.

Det är inget tvivel om annat än att naturen och friluftsliv i den är bra för oss.

Höstlov

November månad inleds med skolornas höstlov. Under veckan finns chansen att besöka naturen runt Mjölby och många utomhusaktiviteter kommer att arrangeras i Mjölby kommun samt runt om i vår vackra län.

Här kan du läsa mer om naturens effekt på hälsan, Luften är fri - hälsofördelar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

December

Landshövdingen besöker naturreservatet Skogssjön i Mjölby

I början av december kommer landshövdingen att besöka Mjölby och naturreservatet i Skogssjön. Östergötlands landshövding, Carl Fredrik Graf, har antagit utmaningen, tillsammans med andra landshövdingar, att uppmärksamma Friluftslivets år. Inbjudan och syftet med besöket i Skogssjön är att uppmärksamma Mjölby kommuns ledning om friluftslivets värden och föra ett samtal om detta.

Publicerad