Friluftslivets år 2021

Logotypen för Luften är fri

Under 2021 kommer vi i Mjölby kommun att uppmärksamma friluftslivets år. Det gör vi genom att varje månad lyfta fram och uppmärksamma teman, aktiviteter och guidningar med koppling till friluftsliv.

Friluftslivets år är ett samverkansprojekt mellan 150 organisationer som samordnas av Naturvårdsverket och svenskt friluftsliv. Det kommer att hända massor av spännande saker på både lokal och regional nivå som du kan vara med på. Fokus ligger på det enkla och tätortsnära friluftslivet.

Att ta del av friluftsliv kan innebära allt från en utflykt i din närmiljö, närmaste park eller skogsdunge, guidningar i skog och mark, vandringar eller att sova och laga mat ute. Friluftslivet är gratis och tillgängligt för alla, det är bara ta sig ut och börja, luften är ju fri!

Olika teman och förslag på aktiviteter och sätt att ta del av vårt lokala friluftsliv kommer att lyftas fram under året.

Viktigt att visa hänsyn när många vill uppleva naturen

Ta del av våra tips

Hela Sveriges friluftsdag - tema i april

Länsstyrelsen har lanserat en ny natursajt

På skärtorsdagen lanserades www.naturguidning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Den nya webbplatsen är en portal till natur- och kulturupplevelser i vårt mångfasetterade och vackra län. Här finns årets alla guidningar och aktiviteter kopplade till Friluftslivets år i en digital kalender.

Invigningsfilm friluftslivets år 2021
Landshövding Carl Fredrik Graf inviger friluftslivets år. Länsstyrelsen Östergötland Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information om friluftslivets år finns här Luften är frilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster