Mjölby kommun

Två nya lekplatser färdigställs under våren

Glada nyheter från vår parkavdelning. Nu är arbetet med att bygga om och förnya lekplatsen i Mjölby stadspark igång, och även byggnationen av den helt nya stadsdelslekplatsen i Slomarp är påbörjad.

Av säkerhetsskäl har vi stängt av lekplatsen i stadsparken fram till dess att den nya renoverade lekplatsen blivit besiktad och godkänd. Här tar vi tar bort all befintlig lekutrusning, utom studsmattan. När allt är klart finns det bland annat en ny stor klätterställning, sandlåda, gungställning, klätternät och en mindre hinderbana på plats. Den nya lekplatsen i Slomarp är planerad och anpassad för barn upp till tolv år. I anslutning till lekplatsen kommer det finnas ett utegym för fysisk aktivitet och även möjlighet till att sitta ner och umgås vid en grillplats. Den nuvarande grusplanen asfalteras och basketkorgar sätts upp. Pulkabacken kommer att utökas och bli större. För att tillmötesgå efterfrågan på större och attraktivare lekplatser, med bredare utbud för barn i fler åldrar och möjligheten till att träffa andra och umgås kommer de tre mindre lekplatserna i området att tas bort när den nya lekplatsen står klar. Men även om de tas bort kommer barnen och de boende i Slomarp ha mindre än 500 meter till den nya lekplatsen, vilket följer kommunens riktlinje för lekplatser.

Har vi tur och om vädret är med oss så hoppas vi att båda lekplatserna kan stå klara i månadsskiftet av april och maj 2021. Vi hoppas att det blir två attraktiva lekplatser där många får möjlighet att träffas och aktivera sig på olika sätt!

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta parkingenjör Matilda Johansson via e-post matilda.johansson@mjolby.se eller på telefon 0142- 858 82

Exempelbild

Publicerad