Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Andreas Capilla blir ny kommundirektör i Mjölby kommun

Andreas Capilla, regionutvecklingsdirektör i Region Östergötland, blir ny kommundirektör i Mjölby kommun den 1 oktober.

- Vi är så nöjda med vår rekrytering, säger en glad Cecilia Burenby, kommunstyrelsens ordförande. Andreas är helt rätt för uppdraget med en lång erfarenhet av både kommunal och regional verksamhet.

Redan i november förra året påbörjades rekryteringsarbetet med att hitta en ny kommundirektör efter Dag Segrell. Många sökanden gav ett brett urval av kandidater och efter tester och intervjuer var man helt enig i vem som skulle erbjudas arbetet.

- Jag har under många år sett Mjölby kommun som en spännande och utvecklingsorienterad organisation, säger Andreas Capilla. I mina kontakter med företrädare för såväl kommunorganisationen som näringsliv och andra samhällsaktörer, har jag slagits av den professionalitet, framtidstro, starka vilja och drivkraft till utveckling jag mött. Mjölby kommun uppfattas som en organisation där ord går till handling och där det finns samsyn om kommunens utveckling mellan de olika politiska konstellationerna. Under rekryteringsprocessen har den bilden bekräftats när jag träffat såväl politiska företrädare som tjänstepersoner. Mjölby kommun har de senaste 14 åren ökat invånarantalet varje år och under de senaste åren har ökningarna varit rekordstora. Befolkningsökningarna utgörs främst av barnfamiljer som väljer att flytta till kommunen. Detta ställer stora krav på investeringar i bland annat barnomsorg och skolor men också infrastrukturen, samtidigt hårdnar det ekonomiska klimatet.

Andreas stora erfarenhet av att leda såväl utvecklingsorienterad verksamhet som organisationer i tuffare ekonomiskt klimat gör honom mycket väl kvalificerad för uppgiften, säger Cecilia Burenby. Andreas Capilla har tidigare arbetat som bland annat socialchef och kommunchef i Åtvidabergs kommun.

- Jag har en kommunal bakgrund men de senaste fem åren har jag arbetat som regionutvecklingsdirektör med utvecklingen av Östergötlands alla delar. Det har gett mig en ökad förståelse för samspelet mellan regional och kommunal nivå, vilket jag kommer att ha nytta av i mitt nya uppdrag.

- Med mig som kommundirektör kommer invånarna och medarbetarna att möta ett ledarskap som präglas av tillit och transparens, driv och engagemang och en förväntan och tro på att Mjölby kommun ska fortsätta utvecklas som den attraktiva plats det är. Som medborgare ska man uppleva vår service som högkvalitativ och att våra medarbetare verkligen upplever att man var och en bidrar till en stolthet för det vi åstadkommer, avslutar Andreas Capilla.

Andreas Capilla

Publicerad 27 maj 2020