Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

En dag av upplysning 22 januari!

Var vi än ser så spelar ljuset en stor roll. I affären, på kontoret, utomhusmiljöer eller ditt hem. Ljuset påverkar inte bara om vi ser att utföra våra uppgifter och för att göra rummen vackra. Det bidrar också till vår hälsa. För att kunna skapa än bättre ljusmiljöer runt oss behöver vi också kunskap.

Johan Röklander är bland annat lärare inom belysningsvetenskap och ljusdesign vid Högskolan i Jönköping. Han kommer hålla ett lunchseminarium om ljus och belysning i Mjölby den 22/1 där du praktiskt får uppleva vad olika typer av ljus kan göra och användas till.

Du kan välja om du vill delta på båda eller ett utav passen.

Lunchföreläsning

En föreläsning varvad med upplevelser av vad ljus och visuell komfort handlar om. Fokus kommer vara på vår inomhusmiljö för företag. Hur kan vi bidra till hälsosammare belysning, hur skapar vi bra underhåll och minskar vår energianvändning. Lite om mätning, lite om teknisk specifikation och lite om det mesta du behöver

Datum: 22 januari
Klockan: 12 - 13.30
Var:
Mjölby stadshotell. Lunch ingår.

Anmälan dig senast 17 januari till energi- och klimatrådgivare Ann-Christin.Nilsson-Cedermo@mjolby.se. Uppge lunchföreläsning i din anmälan.

Föreläsning/workshop

En praktisk workshop med inledande föreläsning, där deltagarna sedan utomhus tittar på gestaltning av vår offentliga miljö. Hur kan vi tänka rörande trygghet, gestaltning, säkerhet och driftaspekter. Deltagarna får pröva olika principer av ljussättning och göra en enklare installation för att se vad skillnaden kan bli.

Datum: 22 januari
Klockan:
15 - 18
Var:
Mjölby stadshotell. Vi bjuder på fika.

Anmäl dig senast 20 januari till energi- och klimatrådgivare Ann-Christin.Nilsson-Cedermo@mjolby.se. Uppge föreläsning/workshop i din anmälan.

Välkommen!

Tunnel med grönt ljus

Publicerad 13 januari 2020