Till innehållet
Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Fontän i vattenmiljö kring bro

KOMMUN & POLITIK

Mjölby stad 100 år 2020

2020 fyller Mjölby stad 100 år. Kommunen håller som bäst på att planera för födelsedagsfirandet som startar på nyårsafton för att sedan pågå under hela året. #Mjölby100år2020

Emblem Mjölby stad 100 år 2020.

Hur vill du fira?

Vi vill veta om du har några idéer och önskemål när det gäller aktiviteter under jubileumsåret. Vi lovar att spara alla förslag i vår idébank, vissa kanske går att genomföra, andra inte.

Hur minns du Mjölby?

I en stad som är 100 år ryms många minnen, vi vill veta vilket ditt bästa minne från Mjölby är. Ditt minne blir en del av födelsedagsfirandet och publiceras här på vår webbplats.

Hur har vi det i Mjölby om 100 år?

Tänk vad det har hänt mycket under alla dessa år… Stora vägar, pendeltåg, resecentrum, simhall, förskolor, grundskolor, gymnasium, vårdboenden och mycket annat som inte ens var påtänkt på 1920-talet. Hur tror du det är i Mjölby om 100 år? Har vi solceller på alla hustak? Hur många är vi? Kör vi el-bilar eller häst och vagn? Har vi skyskrapor i city?

E-posta dina förslag, minnen och framtidsscenarion till webbredaktion@mjolby.se

Vi publicerar alla idéer, minnen och framtidsvisioner här på webben. Vi publicerar inte ditt namn eller några andra personuppgifter.

Du kan också skicka ett vanligt pappersbrev eller ett vykort till:

Webbredaktionen
Mjölby kommun
595 80 Mjölby

Emblem

Bilden högst upp på sidan är ett emblem som kommunen har tagit fram för att märka evenemang och aktiviteter som ingår i 100-årsjubiléet. Det får användas av alla föreningar, organisationer och företag som arrangerar en aktivitet för att uppmärksamma Mjölbys 100 år.

Du kan ladda ned emblemet här.

Kontakt

Arbetet med jubileumet drivs i projektform. Det finns bland annat en styrgrupp och en referensgrupp och kommunen har också anställt en projektledare som heter Lars Fredriksson. Dessutom arbetar Annelie Ahlström på tillväxtkontoret mycket med jubileumet. Har du frågor eller funderingar kring 100-års firandet är du välkommen att kontakta dem:

Lars Fredriksson: e-post lars.fredriksson@mjolby.se, telefon: 0708-65 23 01
Annelie Ahlström: e-post annelie.ahlstrom@mjolby.se, telelefon: 0142-859 03