Vikarie inom vård & omsorg

Vi söker lyhörda och ansvarstagande timvikarier, med social förmåga och intresse för andra människor. Var med och skapa livsglädje!

Oavsett om du vill jobba med äldre eller personer med funktionsnedsättning så är vi alltid i behov av duktiga medarbetare som vill arbeta med händer, hjärta och hjärna. Dina arbetsuppgifter kan variera och du får möta  olika individer, alla med sina egna behov och personligheter.

vikarier

Välkommen med din intresseanmälan

Välkommen att göra en intresseanmälan för timvikariat inom vård och omsorg på omsorgs- och socialförvaltningen i Mjölby kommun.

Välkommen med din ansökan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din intresseanmälan redan idag! Vi kontaktar dig om vårt behov matchar din kompetens.

Arbetsbeskrivning

Omsorgsarbetet är ett omväxlande, roligt och spännande jobb. Där du ger stöd och hjälp till människor i sin vardag.

Din arbetsdag är fylld med arbetsuppgifter där du hjälper till med bland annat personlig omvårdnad, medicinhantering, matlagning, städ, tvätt, rehabiliteringsträning och kontakt med anhöriga. Det innebär även att skapa livsglädje, motivation och inspiration för våra kunder genom till exempel promenader, social tid och andra aktiviteter.

Arbetet genomförs ibland tillsammans med dina kollegor och ibland ensam. Vi har verksamheter som är öppna dygnet runt alla årets dagar, därför vill vi att du ska kunna arbeta varierande arbetstider både under vardagar och helger.

Vi har flera verksamhetsområden som du kan välja på!

Verksamhetsområden

Hemtjänst

Inom hemtjänsten arbetar du i kundens hem och arbetstempot kan vara högt. Du arbetar framför allt självständigt men vissa arbetsmoment utförs tillsammans med dina kollegor. Du utgår från din enhet och  förflyttar dig med cykel eller bil mellan olika kunder. Du får hjälp och stöd via en mobil lösning som beskriver vilka insatser som ska utföras när hos kunden.

Socialpsykiatrin

Socialpsykiatrin är en verksamhet som har boendestöd, boende och daglig sysselsättning för personer med psykisk ohälsa. Arbetet innebär att ge stöd och service till individen för att klara sin dagliga livsföring, vara delaktig i samhällslivet och uppnå så hög grad av självständighet som möjligt. I arbetet förekommer ofta samverkan med andra verksamheter inom och utanför kommunen för att möta de behov som individen har.

Korttidsboende/rehabilitering

Arbetet på korttidsenheten ställer höga krav på självständighet och arbetskapacitet, då det är en hög omsättning av nya hyresgäster.

Gruppboende, korttidsboende och daglig verksamhet - funktionsnedsatta

Arbetet innebär stöd och service till personer med funktionsnedsättning och att genom pedagogiskt motivationsarbete bidra till att varje individ uppnår ökad självständighet och mer inflytande över sin vardag. Du stödjer och assisterar individen i det dagliga livet utifrån dennes behov och förmåga både i boendet, vid sysselsättning samt kultur och fritidsaktiviteter. Det är viktigt att du är lösningsfokuserad, självständig och har en förmåga att arbeta pedagogiskt. Framgång i arbetet bygger på att du är duktig på att skapa och bibehålla goda relationer och att du är ansvarstagande. Du bör ha en personlig mognad och inre trygghet.

Vårdboende - äldreomsorg

Inom vårdboende arbetar du med att skapa en meningsfull vardag för kunden som i många fall behöver hjälp och stöd med det mesta i sin vardag. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel, kreativ och lyhörd. Din samarbetsförmåga i teamet är viktig för att skapa en god arbetsmiljö samt bidra till att arbetet fungerar. 

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har genomfört en gymnasieutbildning inom vård och omsorg eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du erfarenhet av att arbeta inom vård och omsorg är det bra men även du som inte har erfarenhet är välkommen att söka.

Då vi enligt lag är skyldiga att dokumentera vårt arbete är det av stor vikt att du har datavana samt kan uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Som person är du engagerad, lojal och har god samarbetsförmåga. Du är lyhörd och trivs i mötet med andra människor.

Inom vissa verksamheter krävs B-körkort för manuell växellåda.

Som ny vikarie får du en individuell introduktionsplan. Vi vet att alla är olika och därför är introduktionen anpassad efter dina och verksamhetens behov. För oss är det viktigt att ge dig rätt förutsättningar så du känner trygghet i din yrkesroll.

DiggaMjölby på Instagram

Är du nyfiken på hur det är att arbeta hos oss och vad vi gör? Häng med i vår vardag och utveckling på Instagram.

Följ #DiggaMjölby på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Du kan alltid kontakta Planeringsenheten vid frågor och funderingar. Vi finns till för dig.

Planeringsenheten

010-234 58 59

Omsorgs- och socialförvaltningen i Mjölby kommun

Omsorgs- och socialförvaltningen har ett tydligt uppdrag - vi finns till för människor. Utveckling och trygghet i vardagen är vår drivkraft. Vår gemensamma målbild är att skapa bra välfärdstjänster för alla. Det förutsätter ett stort och kunnigt engagemang. Likaså modiga insatser på innovativ teknik i framkant. 

Mjölby kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Senast publicerad