Registerutdrag

Du har rätt att begära ett registerutdrag som visar i vilka digitala system dina personuppgifter behandlas.

Vad är ett registerutdrag?

Ett registerutdrag ska bland annat innehålla information om vilka personuppgifter som behandlas, varifrån dessa uppgifter kommer, vad som är ändamålet med behandlingen och till vilka mottagare eller kategorier av mottagare uppgifterna lämnas ut. Registerutdraget visar bara personuppgifter som behandlas, inte fullständiga texter som finns i till exempel journalsystem.

Om du vill begära ut dokument ur din personakt/journal, exempelvis om du har eller har du haft insatser hos socialtjänsten, så gör du inte en begäran om registerutdrag utan en begäran om utlämning av allmän handling. För att begära ut allmänna handlingar, kontakta respektive nämnd.

Begäran om allmän handling

Vem kan begära ett registerutdrag?

Du har rätt att begära registerutdrag för dig själv och ibland för någon annan, till exempel om du är vårdnadshavare eller om du har en fullmakt från någon annan. Barn som fyllt 13 år kan ha rätt att själva bestämma över sina personuppgifter. Alla förfrågningar som avser en person mellan 13 och 18 år hanteras separat och kommer att bedömas var för sig. Registerutdrag för barn under 13 år lämnas ut om båda vårdnadshavarna skrivit under begäran.

Hur gör jag för att begära ett registerutdrag?

Fyll i blanketten och lämna in den i stadshusets reception. I de flesta fall kan du få svar på din begäran inom en månad. Registerutdraget kan hämtas ut i receptionen eller skickas hem till din folkbokföringsadress. Väljer du att hämta registerutdraget i receptionen behöver du ta med identifikation vid uthämtning.

Blankett för begäran om registerutdrag Pdf, 799 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontakta dataskyddsombudet

Telefon, växel: 010-234 50 00

dataskyddsombud@mjolby.se

Senast publicerad