Profiler på Mjölby gymnasium

Som elev på Mjölby gymnasium har du möjlighet att följa en speciell profil, oavsett vilket program du väljer. Du kan alltså träna padel, ishockey, fotboll, ridsport eller studera musik och få betyg i det du antagligen gillar mest av allt.

Nya Padelprofilen

Med start höstterminen 2022 kommer den som börjar årskurs 1 kunna välja att spela padel. Bästa möjligheter till instruktion och spel kommer ges i Svartå Padel Arena Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Profilen är utformad för att passa både den som vill utvecklas till att spela på hög tävlingsnivå och för den som vill kunna spela det för motion.

Ishockey- fotbolls- och ridprofil

Inom dessa profiler får du möjlighet att spela på en hög nivå och utvecklas som spelare. Din individuella utveckling står i centrum och du kommer att följa individuellt anpassade träningsprogram så att du får en god förmåga att spela på elitnivå. På ishockeyprofilen samarbetar vi med Mjölby HC och inom fotbollen med Svenska fotbollförbundet.

Musikprofilen

Musikprofilen vänder sig till dig som redan kommit en bit i din musikaliska utveckling och är aktiv i ensembler exempelvis på Kulturskolan. Du får individuell undervisning på ditt instrument och du kommer också att spela i någon av de ensembler som finns på Kulturskolan.

Vi samarbetar med välutbildade musikpedagoger och Lunnevads Folkhögskola. Utgångspunkten är att du ska få en musikutbildning av hög kvalitet som inspirerar och utmanar dig i din musikaliska utveckling. Musikprofilen ger dig också en bra grund om du tänkt dig fortsatta studier på folkhögskola eller musikhögskola.

Senast publicerad