Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Meny

Fotografi av kvinna som arbetar i trädgården
Fotografi av kvinna som arbetar i trädgården

Naturguidebok

Att öka kunskapen om biologisk mångfald hos allmänheten är ett av naturvårdens viktigaste arbeten. Därför presenteras några av kommunens guldkorn i en naturguidebok. Med ett lättsamt språk, många färglada foton och detaljerade kartor tar guideboken med dig ut till några av kommunens riktiga "naturpärlor".

Bild på naturguiden med kartor i bakgrunden. Foto: Lisa Johansson

Från istid till nutid

Naturguiden är på drygt 100 sidor och berättar historien om Mjölby kommuns landskap från istid till nutid. Boken avslutas med att mer ingående presentera 25 fina och besöksvänliga naturområden. Här förklaras också  begrepp som allemansrätt, naturreservat och biologisk mångfald. Dessutom presenteras några specifika arter som finns i kommunen.

Naturguiden är numera gratis och finns att hämta i kommunens reception, turistbyrån i Skänninge och på miljökontoret.

Klicka på länken NaturguidenPDF för att ladda ned den som pdf-fil. Om du använder modem för internetuppkoppling observera att filen är på cirka 12 MB och kan ta en stund att ladda ned.

Är du bara intresserad av vissa delar eller använder modem finns även en sida där Naturguiden är uppdelad i flera mindre filer

Du kan även ladda ned Naturpärlor i Mjölby kommun, en detaljerad karta,PDF

An English version is also available called Treasures of Nature in Mjölby MunicipalityPDF containing information and a map.

Kontakt

mjolbykommun@mjolby.se
Telefon: 0142-850 00
Burensköldsvägen 11, 595 80 Mjölby
Organisationsnummer: 212000-0480

Logga in