Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
tisdag 19 september 2017
Mjölby kommun

Bibblan på stan

Fyra månader senare är hon äntligen här, 210 centimeter lång och 12 kilo tung. Säg hej till Bibbi, Bibblan på stans efterlängtade nedkomst!

Anya och Maria inviger bibliotekets cykel "Bibbi"

Bibblan på stan är ett projekt som drivs av Mjölby bibliotek, finansierat av Mjölby kommun, Kulturrådet och Region Östergötland.

Syftet med projektet är att få personer som inte besöker biblioteken i vanliga fall att vilja och våga ta del av bibliotekens utbud. Cykeln ger oss möjlighet att lämna våra vanliga lokaler och möta människor på andra platser.

-Det är givande för oss att komma ut och skapa nya relationer och att visa att bibliotek inte behöver vara så komplicerat, säger Maria Niemi, projektledare.

Mjölby bibliotek har länge arbetat aktivt med digital delaktighet. Stadsbiblioteket har en Digital verkstad där bibliotekspersonalen ordnar Drop in för teknikbekymrade en gång i veckan. Det finns även möjlighet för besökarna att boka individuell handledning, gå en datakurs för nybörjare eller att använda den Digitala verkstan på egen hand.

Tanken med Bibblan på stan är att parallellt med det uppsökande arbetet vidareutveckla det utbud som ges i den Digitala verkstan. Detta för att ge Mjölbyborna möjlighet att utveckla de kompetenser som behövs för att ta en aktiv plats i det demokratiska samhället. Det kan handla om digitalt skapande, programmering eller informationsinhämtning och källkritik.

-Det händer massa saker på biblioteken och vi är vi är väldigt bra på att arbeta med digital delaktighet, men vi måste bli bättre på att marknadsföra på vad vi faktiskt gör. Genom att arbeta uppsökande når vi ut på ett helt annat sätt, säger Anya Feltreuter, bibliotekschef.

Håll utkik efter oss! Kanske dyker vi upp i ditt område!

Innehåll: Biblioteket

Senast publicerad: 2017-08-18

Senast ändrad av: Stefan Kalm

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Biblioteket

Senast publicerad: 2017-08-18

Senast ändrad av: Stefan Kalm