Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
måndag 22 maj 2017
Mjölby kommun

Grattis Vasaskolan och Manteln!

Vasaskolans treor och avdelningen Manteln på Kungshöga förskola är vårens vinnare i vår miljöspanartävling. Hurra för er och alla andra duktiga barn som jobbat för att lära sig själva och andra mer om miljöfrågor!

Klicka för att förstora bilden

Som en del i Mjölby kommuns hållbarhetsarbete arbetar vi med ett miljönätverk för unga som kallas för Miljöspanarna. Nätverket riktar sig till barn och elever i förskola och grundskola. Genom Miljöspanarna får man på ett roligt och inspirerande sätt chansen att lära sig mer om miljön.

Spanaruppdrag

Varje läsår erbjuds alla miljöspanare att genomföra ett miljöspanaruppdrag. Uppdraget är alltid aktuellt och kopplat till Mjölby kommuns pågående miljöarbete. Under våren har 550 barn miljöspanat på matavfall, matens kretslopp och gröna påsen.

Kreativa vinnare

I spaningen ingick också ett tävlingsmoment, barnen fick redovisa sina arbete hur de ville. En jury har gått igenom samtliga bidrag och utsett Vasaskolans tredjeklassare och avdelningen Manteln på Kungshöga förskola till vinnare. Vasaskolans treor fick i pris att bestämma skolmatsedel för alla kommunens skolor och förskolor under vecka 22. Kungshöga förskola vann en teaterföreställning med miljötema. Dessutom beslöt juryn att tilldela Vetaskolans fritidshem ett hederspris.

Här kan du se bildspel med de vinnande bidragen

Här kan du se en del av de övriga bidragen

Och vad blir det att äta i vecka 22?

Måndag 29 maj är det studiedag. Men på tisdag blir det
tacokryddad köttfärs från svenska gårdar med ris, tacochips, gräddfil och tacosås, på onsdag serveras stekt fisk med remouladsås och kokt potatis, på torsdag bjuds  tacosoppa på färs från svenska gårdar med mjukt bröd och ost och på fredag avslutas veckan med vegetariska biffar, kall vitlökssås och ugnspotatis.

Innehåll: Mia Högberg

Senast publicerad: 2017-05-18

Senast ändrad av: Mia Högberg

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Mia Högberg

Senast publicerad: 2017-05-18

Senast ändrad av: Mia Högberg