Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
måndag 22 maj 2017
Mjölby kommun

Grattis Sune Björk och Karin Sandell!

Nu är årets kulturstipendiat och ungdomskulturstipendiat utsedda av kultur- och fritidsnämnden. Stipendiaterna får 15 000 kronor vardera i samband med kommunens officiella firande av Sveriges Nationaldag.

Kulturstipendium 2017, motivering

Sune Björk har en mycket stor roll i Mjölbys musikliv, en riktig eldsjäl. Han har sedan barndomen varit aktiv inom musiklivet i Mjölby och är fortfarande aktiv inom Mjölby Stadsmusikkår. Han har varit ordförande i Stadsmusikkåren i 18 år och arbetar aktivt med föreningens säsongsprogram.

I Mjölby Musikråd har han varit sekreterare i mer än 30 år. Sune deltar även på det regionala och nationella planet inom Sveriges Orkesterförbund. Sune var en av initiativtagarna till abonnemangsserien som Mjölby Musikråd arrangerar. Sune tilldelas årets kulturstipendium 2017 för lång och trogen tjänst!

Ungdomskulturstipendium 2017, motivering

Karin Sandell utbildar sig till ämneslärare i gymnasieskolan med inriktning instrument och ensemble, med fiol som huvudinstrument.

Karin har använt sig av Mjölbys rika musikliv genom Kulturskolan och läraren Ingemar Hjertén. Karin har tagit ett stort ansvar som ledare, körledare, startat välgörenhetskonsert samt deltagit i stora produktioner.

Kultur- och fritidsnämnden tilldelar Karin Sandell årets ungdomskulturstipendium för vidare studier inom musiken.

Innehåll: Mia Högberg

Senast publicerad: 2017-05-10

Senast ändrad av: Liselott Björkman

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Mia Högberg

Senast publicerad: 2017-05-10

Senast ändrad av: Liselott Björkman