Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
torsdag 25 maj 2017
Mjölby kommun

Det är lätt att tvätta rätt!

Du vet väl om att man alltid ska tvätta bilen i en biltvätt - inte hemma på uppfarten. Vår miljö och vårt vatten betalar ett högt pris för varje fultvätt som görs.

Nu i helgen 22-23 april är det Stora biltvättarhelgen. Ett initiativ startat av Svenskt Vatten 2014 för att uppmärksamma och inspirera till att tvätta bilen rätt och därmed bidra till en stor miljöinsats. Visste du att vi i Sverige totalt tvättar bilen över 30 miljoner gånger per år? Hela 20 miljoner av dessa biltvättar sker direkt på gatan!

Smutsvattnet efter en biltvätt innehåller många farliga ämnen och föroreningar som är skadliga för både människor och miljön. När bilen blir tvättad hemma på gatan rinner föroreningarna ner i dagvattenbrunnarna och vidare ut i vattendrag, sjöar och hav.

Genom att alltid välja biltvätten kan du på ett enkelt sätt göra en stor insats för vår miljö och vårt vatten. I de tvättanläggningar där du får ta med egna bilvårdsprodukter är det viktigt att välja miljömärkta alternativ.

Se gärna filmen nedan från Svenskt Vatten. Där får du inspirerande tips på vad du kan göra i en biltvätt medan du tvättar rätt.

Innehåll: Johanna Wiklund

Senast publicerad: 2017-04-21

Senast ändrad av: Johanna Wiklund

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Johanna Wiklund

Senast publicerad: 2017-04-21

Senast ändrad av: Johanna Wiklund