Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
lördag 29 april 2017
Mjölby kommun

Om cykelvägar i Mjölby kommun

De senaste dagarna har det presenterats statistik i media gällande hur mycket cykelvägar det finns i de östgötska kommunerna. Statistiken baserar sig på information som varje kommun frivilligt kan lägga upp i den nationella vägdatabasen, kallad NVDB.

Eftrsom det inte varit tvingande att lägga upp information om vilka cykelvägar man har, så har inte alla svenska kommuner gjort det. Det innebär att om man enbart ser till vad som finns i NVDB, kan kommuner med mycket cykelvägar hamna långt ned i statistiken trots att cykelvägnätet är välutbyggt. Därav den missvisande statistiken.  Den talar inte om hur många meter cykelväg som faktiskt finns i kommunerna.

Under 2016 påbörjades ett arbete med att ta fram en regional cykelstrategi, som leds av Region Östergötland, där Östergötlands samtliga kommuner har deltagit. I det arbetet har varje kommun fått ange hur mycket cykelväg som finns i kommunen. Där framgår det att Mjölby kommun har flest kilometer per invånare i hela Östergötland. 

Har du frågor eller funderingar i ärendet är du välkommen att kontakta trafikingenjör Joel Runn på telefonnummer 0142-856 29 eller via e-post joel.runn@mjolby.se

Innehåll: Jenny Ristorp

Senast publicerad: 2017-03-06

Senast ändrad av: Mia Högberg

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Jenny Ristorp

Senast publicerad: 2017-03-06

Senast ändrad av: Mia Högberg