Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
söndag 30 april 2017
Mjölby kommun

Var med och håll Mjölby kommun rent!

Varje vår deltar Mjölby kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet. Nu är det äntligen dags igen! Alla anmälda deltagare får konstadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar samt skräpspel.

Hur gör jag en anmälan?
Anmäl er redan idag på www.hsr.se/vihallerrentlänk till annan webbplats. Sista dagen för anmälan är den 26 mars. Kom ihåg att göra en anmälan i tid för att få skräpplockarmaterialet!

Hur får jag skräpplockarmaterialet?
Deltagare får materialet genom att hämta det på Hulje återvinningscentral. I Mjölby kommun kommer vi att distribuera materialet vecka 16.

Var lämnar jag skräpet?
Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast. Åk till närmaste återvinningsstation eller till Hulje återvinningscentral om möjlighet finns. Har ni samlat ihop stora mängder skräp kan ni få hjälp med bortförsel. Skolor och förskolor kan lämna påsar med skräp vid sina ordinarie sopkärl för hämtning.

Var med du också i kampen mot skräpet!

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta miljöutredare Johanna Wiklund på telefonnummer 0142- 852 91, eller via e-post johanna.wiklund@mjolby.se

Innehåll: Johanna Wiklund

Senast publicerad: 2017-03-14

Senast ändrad av: Johanna Wiklund

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Johanna Wiklund

Senast publicerad: 2017-03-14

Senast ändrad av: Johanna Wiklund