Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
fredag 18 augusti 2017
Mjölby kommun

Rekordförsäljning av tomter!

När Mjölby kommun summerar 2016 kan man konstatera att rekordmånga villatomter har sålts! 56 stycken närmare bestämt, vilket är det högsta antalet under 2000-talet. Det stora antalet sålda tomter hänger samman med att ovanligt många tomter släpptes till försäljning förra året samtidigt som efterfrågan på tomter i kommunen är mycket stor.

Flest tomter, 35 stycken, såldes i Mjölby. I Mantorp såldes 18 tomter och 3 i Skänninge. I dagsläget finns bara 9 lediga tomter i kommunen. Hela 63 tomter är reserverade och betald handpenning för så det ser ut som om försäljningen kan bli ännu större 2017. Det höga trycket på villatomtsförsäljningen har inneburit att personalstyrkan på Byggnadskontoret har fått förstärkas för att hinna med alla ansökningar om bygglov.

- Det är fantastiskt roligt att så många köper villatomt och investerar i en framtid i kommunen, säger Cecilia Burenby, kommunstyrelsens ordförande.

Trots att rekordmånga villatomter har sålts har tomtkön fortsatt att växa under året med 150 familjer till 550 sammanlagt.
- Intresset för kommunens tomter är mycket stort och vi ser ljust på framtiden, därför släpper vi 50 nya tomter under 2017 berättar Cecilia Burenby. Det blir nya tomter på Carlslund och Sörby i Mjölby samt på Hattorp i Skänninge, avslutar hon.

Innehåll: Åsa Elandersson

Senast publicerad: 2017-01-10

Senast ändrad av: Åsa Elandersson

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Åsa Elandersson

Senast publicerad: 2017-01-10

Senast ändrad av: Åsa Elandersson