Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
tisdag 25 juli 2017
Mjölby kommun

Bli miljöspanare!

Som en del i Mjölby kommuns hållbarhetsarbete arbetar vi med ett miljönätverk för unga som kallas för Miljöspanarna. Nätverket riktar sig till barn och elever i förskola och grundskola. Genom Miljöspanarna får man på ett roligt och inspirerande sätt chansen att lära sig mer om miljön.

Tecknad bild på en liten detektivmus med förstoringsglas.

Anmäl din klass

När din klass eller en barngrupp går med i nätverket skriver ni under en miljöspanarlicens, där ni lovar att arbeta med några utvalda miljöåtgärder, som exempelvis att inte slänga skräp i naturen och att använda hela pappret när ni ritar och skriver.

Klicka här för att anmäla er 

Ni kan också  anmäl anmäla er via medborgarservice på
Telefon: 0142-859 95
E-post: medborgarservice@mjolby.se

Spaningsuppdrag

Varje läsår erbjuds alla miljöspanare att genomföra ett miljöspanaruppdrag. Uppdraget är alltid aktuellt och kopplat till Mjölby kommuns pågående miljöarbete.

Du som är lärare får hjälp med tydliga läroplanskopplingar och tips och länkar till material som ni praktiskt kan arbeta med i klassrummet.

Årets uppdrag

Under våren 2017 genomförs det första pilotuppdraget i kommunen. Uppdraget var att spana på matavfallet, det handlade om matens kretslopp och gröna påsen. Till sommaren kommer uppdraget inför nästa läsår att publiceras.

Innehåll: Åsa Carlberg

Senast publicerad: 2017-05-11

Senast ändrad av: Åsa Carlberg

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Åsa Carlberg

Senast publicerad: 2017-05-11

Senast ändrad av: Åsa Carlberg