Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
söndag 23 april 2017
Mjölby kommun

Bli miljöspanare!

Som en del i Mjölby kommuns hållbarhetsarbete arbetar vi med ett miljönätverk för unga som kallas för Miljöspanarna. Nätverket riktar sig till barn och elever i förskola och grundskola. Genom Miljöspanarna får man på ett roligt och inspirerande sätt chansen att lära sig mer om miljön.

Tecknad bild på en liten detektivmus med förstoringsglas.

Anmäl din klass

När din klass eller en barngrupp går med i nätverket skriver ni under en miljöspanarlicens, där ni lovar att arbeta med några utvalda miljöåtgärder, som exempelvis att inte slänga skräp i naturen och att använda hela pappret när ni ritar och skriver.

Klicka här för att anmäla er 

Ni kan också  anmäl anmäla er via medborgarservice på
Telefon: 0142-859 95
E-post: medborgarservice@mjolby.se

Spaningsuppdrag

Varje läsår erbjuds alla miljöspanare att genomföra ett miljöspanaruppdrag. Uppdraget är alltid aktuellt och kopplat till Mjölby kommuns pågående miljöarbete.

Du som är lärare får hjälp med tydliga läroplanskopplingar och tips och länkar till material som ni praktiskt kan arbeta med i klassrummet.

Årets uppdrag

Under våren 2017 genomförs det första pilotuppdraget i kommunen. Uppdraget är att spana på matavfallet, det handlar om matens kretslopp och gröna påsen. Uppdraget pågår från januari till april. Arbetet redovisas genom kreativa arbetsformer och alla medverkande är med och tävlar om  två fina priser!

Finfina priser!

En skolklass som har lämnat in ett extra bra bidrag kom­mer att uppmärksammas genom att klassen under en vecka i maj får bestämma skolmatsedeln, det vill säga vilken mat som serveras under en vecka i maj på alla skolor och förskolor.

En en förskolegrupp eller förskoleklass som har lämnat in ett extra bra bidrag kommer att få en teaterföreställning på miljötema till sin barngrupp.

Alla kreativa bidrag kommer att ställas ut på Stadsbiblioteket och dess filialer i Mjölby kommun.

Innehåll: Åsa Carlberg

Senast publicerad: 2017-02-21

Senast ändrad av: Stefan Kalm

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Åsa Carlberg

Senast publicerad: 2017-02-21

Senast ändrad av: Stefan Kalm