Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
fredag 23 februari 2018
Mjölby kommun

Fairtrade City Mjölby

Fairtrade City är en diplomering för kommuner som engagerar sig för etisk konsumtion. Mjölby diplomerades som en Fairtrade City den 6 juni 2015. Det är vi mycket stolta över!

Bildlogotyp, Fairtrade City

Kommunens arbete

Vi arbetar för att öka andelen Fairtrademärkta varor som handlas in på våra skolor, förskolor, äldreboenden och för att de kommunala arbetsplatserna ska ha Fairtrademärkt kaffe i sina fikarum. Till en början satsar vi i Mjölby nu på produktgrupperna kaffe, te och bananer.

Under 2015 ökade inköpen av Fairtrademärkta livsmedel inom de utvalda produktgrupperna från 18 procent till 38 procent. Störst ökning ser man på produktgruppen bananen där cirka 70 procent av bananerna som köps in är Fairtrademärkta.

Tillsammans för rättvis handel

Fairtrade City-diplomeringen är till för hela kommunen som geografiskt område och inte bara för kommunen som organisation. Kommunen arbetar därför tillsammans med näringsliv, kyrkan, ABF och föreningar i Mjölby kommun för en ökad kunskap om Fairtrade och ett ökat utbud av Fairtrademärkta produkter.

Under 2016 ska styrgruppen fokusera på inventering av butiker, caféer och restauranger och kampanjer under exempelvis Fairtrade day och Fairtrade fokus.

Listor över utbudet av Fairtrademärkta varor i butiker och på caféer hittar du via länk i högerkant.


Innehåll: Åsa Carlberg

Senast publicerad: 2018-02-13

Senast ändrad av: Stefan Kalm

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Åsa Carlberg

Senast publicerad: 2018-02-13

Senast ändrad av: Stefan Kalm