Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
tisdag 30 maj 2017
Mjölby kommun

Välkommen att fika på Café å Läs på biblioteket i Mjölby

Välkommen att fika på Café å Läs som du hittar i entrén till biblioteket i Mjölby. Caféet är öppet varje vardag kl 9.30-12.

Café å Läs drivs av omsorgens Guldkanten, från vänster Klara Åkerman, Charlotta Lindahl, Susanne Karlsson, Ingela Nilsson och Niklas Sjödahl

Café å Läs drivs av omsorgens Guldkanten, från vänster Klara Åkerman, Charlotta Lindahl, Susanne Karlsson, Ingela Nilsson och Niklas Sjödahl.

Nu kan man också fika inne på biblioteket...

Nu är entrén till biblioteket i Mjölby förvandlad till ett mysigt café med med retromöblemang. Det är bara att slå sig ner med senaste numret av dagstidningen, en slurk nybryggt kaffe och kanske en liten kaka…

Caféet sträcker sig från entrén in i själva biblioteket, där man kan fika och läsa någon av bibliotekets många tidskrifter samtidigt. Det är numera tillåtet att fika inne på biblioteket. Det finns även en tidningsdator i caféet där man kan läsa dagstidningar från hela världen.

Guldkanten
Café å Läs drivs i samarbete mellan omsorgs- och socialförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen, berättar Susanne Karlsson som är handledare för den grupp från daglig verksamhet som ska sköta cafét.

Gruppen kallas Guldkanten. När de inte jobbar i Café å Läs hjälper de till med att ta hand om återvinningspapper och en del andra serviceuppgifter på biblioteket och i stadshuset.

- Det här har engagerat olika delar av daglig verksamhet, säger Susanne Karlsson. En del av brödet vi serverar  är bakat på Guldkanten och diskarna är tillverkade av vårt snickeri, Lindus, i Skänninge. Alla andra möbler har vi köpt på loppis eller second hand.

Innehåll: Birgitta Hellman Magnusson

Senast publicerad: 2017-03-30

Senast ändrad av: Mia Högberg

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Birgitta Hellman Magnusson

Senast publicerad: 2017-03-30

Senast ändrad av: Mia Högberg