Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
lördag 17 februari 2018
Mjölby kommun

It och bredband

Att ha tillgång till bredband och internet ses idag som något nödvändigt och lika självklart som att ha elektricitet hemma. Hela tiden utvecklas nya tjänster och användningsområden för it, vilket ställer högre krav på näten. Mjölby kommuns ambition är att följa med i it-utvecklingen.

Kvinna som sitter med en laptop i knät.

Eftersom många it-tjänster är samhällsnyttiga är det bra att många har tillgång till nät med hög kapacitet. Det gör det till exempel enklare att hitta information, använda självservice, få tjänster utförda och kontakta politiker.

Vi vill vara ett föredöme

Mjölby kommun har som målsättning att det ska vara enkelt att ta del av information om kommunen, kommunicera med kommunens verksamheter samt att kunna registrera ärenden och få tjänster utförda via internet.
 
Kommunen arbetar för att motverka klyftor som kan uppstå mellan grupper på grund av skillnader i tillgång till och kunskap om it. Vi vill också uppmuntra och underlätta för medborgarna och det lokala näringslivet att använda it.

[Bredband]
Bredband är ett enkelt sätt att sammanfatta olika tekniker för att koppla upp datorer och andra apparater till internet.

Innehåll: Kenneth Hummelgren

Senast publicerad: 2018-02-13

Senast ändrad av: Stefan Kalm

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Kenneth Hummelgren

Senast publicerad: 2018-02-13

Senast ändrad av: Stefan Kalm