Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
tisdag 30 maj 2017
Mjölby kommun

Upptäck Europa, sök volontärtjänst!

Vill du upptäcka nya kulturer, lära dig språk och göra en insats i ett annat land? Då är volontärresor något för dig!
Europeisk Volontärtjänst (EVS) är öppen för alla mellan 16 och 30 år och ska utveckla solidariteten, främja aktivt medborgarskap och skapa ökad förståelse mellan ungdomar från olika länder.

Som volontär arbetar du utomlands för en så kallad mottagande organisation från två veckor upp till 12 månader. Verksamheten får inte vara vinstdrivande och volontären får inte ersätta ordinarie arbetskraft utan ska vara en extra resurs.

Det finns projekt inom olika områden; natur och miljö, kultur och historia, media och kommunikation samt barn och ungdomar. Du kan volontärarbeta med hemlösa, barn och gamla, eller vara med och restaurera gamla hus, rensa floder, syssla med teater och mycket annat.

För det mesta ställs inga krav på språkkunskaper. Detta beror dock lite vad du ska jobba med. Genom EU-bidrag täcks kostnader för resa, fickpengar, mat, boende, programaktiviteter, språkutbildning, försäkringar och två utbildningstillfällen.

Mjölby Kommun är ackrediterade som sändande organisation inom Europeisk volontärtjänst som är en del av EU-programmet "Ung och aktiv i Europa". Vi hjälper dig som vill bli volontär att söka efter en mottagande organisation, med ansökan, kontakter och andra förberedelser inför projektet.

Innehåll: Mia Högberg

Senast publicerad: 2014-02-27

Senast ändrad av: Jenny Magnusson

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Mia Högberg

Senast publicerad: 2014-02-27

Senast ändrad av: Jenny Magnusson

Vill veta mer om volontärtjänst?


Mångfaldsstrateg
Sly Agouda
0142-857 68
akarawatou.agouda@mjolby.se

Du kan också gå in på:
www.ungdomsstyrelsen.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster