Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun
Bild  på Mjölby kommuns vapensköld som även länkar till startsidan för Mjölby kommun

Meny

Fotografi av flicka som sitter i skolbänk

Barn & utbildning

Fotografi av flicka som sitter i skolbänk

Barn & utbildning

Välkommen till Wasa förskola

Wasa förskola ligger centralt i Mantorp med närhet till skog och natur. Vi har fem avdelningar, tre avdelningar med äldre barn och två avdelningar för de yngre. På vår gård har vi stora ytor för barnen att leka på.

Vi arbetar med leken och lärandet i fokus i alla situationer. Det viktigaste för oss är att ditt barn trivs, känner trygghet och utvecklas efter sina egna förutsättningar i en stimulerande miljö. Du som vårdnadshavare är viktig för oss, du känner ditt barn bäst, därför är den dagliga kommunikationen betydelsefull. 

 

Öppettider och måltider

Förskolan är öppen måndag till fredag klockan 6-18. Mellan klockan 6 och 7 samt mellan klockan 17 och 18 lämnas och hämtas barnen på avdelning Jollen.

 

Varje dag serveras en salladsbuffé till maten, vilken är mycket uppskattad bland såväl barn som personal. När det är soppa serveras hembakat bröd och efterrätt. Måltider som serveras på förskolan är frukost, lunch och mellanmål.  

 

Undrar du över något, till exempel om specialkost, är du välkommen att höra av dig på telefon: 0142-856 44

InskolningsrutinerPDF

Studiedagar

Likabehandlingsplan för Wasa förskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förskolans läroplanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktuellt

Kontakt

Förskolechef

Therese Rudin

Telefon: 0142-856 35

therese.rudin@mjolby.se

 

Administratör

Eva Nilsson
Telefon: 0142-859 84

eva.nilsson2@mjolby.se

 

Bojen

Telefon: 0142-856 41​ eller 0722-38 20 71

 

Kajutan

Telefon: 0142-859 85 eller 0722-38 91 58

 

Trossen

Telefon: 0142-856 42​ eller 0722-38 62 26

 

Jollen

Telefon: 0142-856 43 eller 0722-38 91 92

 

Ankaret

Telefon: 0142-859 37​ eller 0722-38 54 32

 

Adress: Lövskogsvägen 26, 590 19 Mantorp

 

Registerkontroll Innan du som chef anställer någon som ska arbeta med barn måste du göra en registerkontroll.
  Syftet är att stärka barns och ungdomar skydd mot sexuella övergrepp genom att förhindra att personer som dömts för vissa brott anställs inom de aktuella verksamheterna. Registerkontrollen utgör ett komplement vid anställningsförfarandet och ett registerutdrag får vara högst ett år gammalt.Registerutdrag ska lämnas oavsett anställningsform, det vill säga tillsvidareanställning, tidsbegränsad anställning, timanställning, inhyrd personal och praktik innan anställning erbjuds. Lagstiftningen gäller inte praktikanter från grundskolan eller gymnasieskolan, men arbetsgivaren kan begära in utdrag ur belastningsregistret.Olika typer av registerkontrollDet finns två typer av registerkontroll.Obligatorisk registerkontrollFör all personal som erbjuds anställning för att arbeta eller praktisera inom verksamheterna förskola, skola, skolbarnsomsorg, HVB som tar emot barn och LSS för barn samt stödboende för barn, är det obligatoriskt för den som ska anställas att lämna utdrag ur polisens belastningsregister före beslut om anställning.Frivillig registerkontrollI övriga verksamheter där det förekommer direkta och regelbundna kontakter med barn ska den som erbjuds anställning, uppdrag eller praktik på begäran (så kallat frivilligt) av arbetsgivaren visa utdrag ur belastningsregistret.Gör så härRegisterutdrag ska visas upp i slutet av anställningsprocessen, när det är klart vem som ska erbjudas tjänsten. Ett erbjudande om anställning lämnas med förbehåll för vad som kan framkomma vid registerkontrollen.Ett obligatoriskt registerutdrag ska visas i original som kopieras och förvaras i personalakten på personalavdelningen. Även timavlönades utdrag ska kopieras och skickas till personalavdelningen för arkivering. Den som inte lämnar registerutdrag får inte anlitas eller tas emot i verksamheten. Ett frivilligt registerutdrag får inte dokumenteras på annat sätt än en anteckning om att utdraget har visats upp.Vid hastigt uppkomna vakanser kan det uppstå problem eftersom det är viss handläggningstid för att få ett registerutdrag. Du bör i dessa fall använda dig av vikarier som är anställda eller har varit anställda det senaste året och som redan har lämnat ett registerutdrag.Om registerutdraget innehåller anteckningar med något av de brott som omfattas av lagen (6 kap Brottsbalken), är det arbetsgivaren själv som avgör om personen ifråga ändå ska anställas. Arbetsgivaren ska vara mycket restriktiv när det gäller att anställa personer med belastningsanteckningar och att rekryteringen i så fall sker med stor medvetenhet och noggrannhet. Inom utbildningsförvaltningen beslutar utbildningschefen om anställning får ske.     Relaterade länkar
  • SKL Lagar om registerkontroll
  • SKL Registerkontroll inom skolan
  • Polisen Belastningsregistret

Kontakt

mjolbykommun@mjolby.se
Telefon: 0142-850 00
Burensköldsvägen 11, 595 80 Mjölby
Organisationsnummer: 212000-0480