Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
fredag 15 december 2017
Mjölby kommun

Flytvästar

Det är viktigt att välja rätt storlek när man köper flytväst. Flytvästen ska alltid passa bäraren så köp aldrig en flytväst att växa i.

Uthyrning

Hos Räddningstjänsten i Mjölby kan du hyra flytväst, det kostar tjugo kronor per väst. Vi kommer i framtiden se över andra betalningsmedel såsom swish, men i dagsläget är det endast kontant betalning. Utlåningstiden är max en vecka. Vi har flytvästar för alla storlekar och vi finns på Svartåliden 1A i Mjölby. Vi tar inte emot förbokningar.
 
Det finns även möjlighet att hyra ispiggar under issäsongen till en kostnad av 20 kronor paret. Samma villkor som med flytväst gäller då.

Flytplagg - Räddningsväst, Foto: Andreas Smith

Flytplagg - Räddningsväst, Foto: Andreas Smith

Det finns olika slags typer av flytvästar, de vanligaste är räddningsväst och flytplagg. Räddningsvästen är den som används mest, dessa brukar kännetecknas med den orangea färgen. Denna typen av flytväst har ett krav på sig att den ska kunna vända bäraren på rygg inom tio sekunder från det att personen fallit i vattnet.

Den andra vanliga typen av flytväst är ett flytplagg. Exempel på dessa är den så kallade "seglarvästen". Dessa västar är väldigt smidiga att bära och man måste vara simkunnig för att bära dem eftersom att dessa inte vänder bäraren på rygg. Det enda kravet dessa västar har är att de ska hålla personen flytande.

Innehåll: Andreas Smith

Senast publicerad: 2017-10-12

Senast ändrad av: Björn Berg

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Andreas Smith

Senast publicerad: 2017-10-12

Senast ändrad av: Björn Berg

Räddningstjänsten

Telefon: 0142-854 00
raddning@mjolby.se

Besöksadress:
Svartåliden 1A
595 41 Mjölby