Bildlänk till förstasidan för Mjölby kommun
måndag 29 maj 2017
Mjölby kommun

Matsedel för Boken och Änggårdens restauranger

Restaurangen på Änggården är öppen på vardagar öppen klockan 

11-14, lunch serveras klockan 11.30-13.30.

Lördagar, söndagar och helgdagar är serveringen öppen klockan 11-13, lunch serveras klockan 11.30-13.

Restaurangen på Boken är öppen på vardagar öppen klockan 11-14, lunch serveras klockan 11.30-13.30.

Lördagar, söndagar och helgdagar är serveringen öppen klockan 11-13, lunch serveras klockan 11.30-13.

Salladsbuffé varje dag. Varma grönsaker alla dagar utom soppdag.

Pris 70 kronor inklusive kaffe och dessert.

Varmt välkommen!


Vecka 21

Dag

Lunch

Dessert

Måndag

22/5

Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor

Kökets drottningkräm

Tisdag

23/5

Fisk under sprött täcke av dill och ost med kall sås och kokt potatis

Nyponsoppa

Onsdag 24/5

Dillfrikassé på kött från svenska gårdar serveras med kokt potatis

Kökets jordgubbskräm

Torsdag 25/5

Spenatsoppa med ägghalva

Rabarberpaj med vaniljsås

Fredag

26/5

Ugnsfärs Lindström på färs från svenska gårdar med gräddsås och kokt potatis

Kökets fruktkräm

Lördag

27/5

Fiskgratäng med vitvinssås och räkor, kokt potatis

Citronfromage

Söndag

28/5


Förrätt: Tunnbrödssnittar med räkor och pepparrot

 

Skinkstek på svenskt kött med gräddsås och kokt potatis, gelé

Päronkaka med kardemummagrädde


Vecka 22

Dag

Lunch

Dessert

Måndag

29/5

Kalops på kött från svenska gårdar med kokt potatis och rödbetorCitrussoppa

Tisdag

30/5

Stekt strömming med skirat smör och potatismosKökets hallonkräm

Onsdag

31/5


Pastrami (lättrökt, kryddad kotlettrad) och potatissallad

 

Bokens se egen meny i restaurangen

Äppelkaka med vaniljsås

Torsdag

1/6

Krämig potatissoppaTunna pannkakor med sylt och grädde

Fredag

2/6

Ugnsfärs med plommon på färs från svenska gårdar, gräddsås och kokt potatisKökets björnbärskräm

Lördag

3/6

Stekt Alaskafilé med dillmajonnäs och kokt potatis

Glass med kökets chokladsås


Söndag

4/6

Förrätt: Snittar med ost- och skinkröra på skinka från svenska gårdar

 

Stekt kycklingfilé från svenska gårdar med apelsin och-rosmarinsås, klyftpotatis

Fruktsallad med grädde

 

Innehåll: Camilla Svedberg Grill

Senast publicerad: 2017-05-22

Senast ändrad av: Camilla Svedberg Grill

 Utskriftsvänlig version

Innehåll: Camilla Svedberg Grill

Senast publicerad: 2017-05-22

Senast ändrad av: Camilla Svedberg Grill

Måltidsservice

Måltids- och lokalvårdschef
Marie-Louise Nydahl
Telefon: 0142-858 77
marie-louise.nydahl@mjolby.se

Kökschef Vårdboenden Boken, Änggården och Vasaskolan
Hélen Borger
Telefon: 0142-36 62 32
helen.borger@mjolby.se

Måltidsspecialist
Kim Classon
Telefon: 0142-857 96
kim.classon@mjolby.se

Måltidsspecialist
Camilla Svedberg Grill
Telefon: 0142-855 80
camilla.svedberggrill@mjolby.se